Enthousiast over de mogelijkheden van smart home.
Funliving > Blog > Funliving Smart Home Blog > Verlichting > 6 tips voor slimme kerstverlichting en meer

6 tips voor slimme kerstverlichting en meer

slimme kerstverlichting

Sinterklaas alweer bijna het land uit en de kerst komt eraan. Straks gaat u weer aan de slag met uw kerstverlichting. Een paar tips om de feestdagen nog iets feestelijker én veiliger te maken.

1. Automatisch uitschakelen van uw kerstverlichting

Gaat u een kerstboom opzetten? Gebruik dan een slimme tussenstekker zodat u niet achter de kerstboom hoeft te kruipen om uw kerstverlichting uit te schakelen. En u zet de kerstverlichting eenvoudig uit tegelijk met de rest van uw verlichting met een druk op de knop in uw smart home app.

2. Gekleurde LED lampen in combinatie met dimmers en timers

Breng sfeer aan in uw woning met gekleurde LED lampen. Bijvoorbeeld met  een RGBW lamp  die in uw standaard lampfitting past, gekleurde LED strips aangestuurd met een RGBW controller en  dimmers    op uw normale verlichting.  U kunt deze lichten door middel van een scene instellen om op verschillende tijdstippen aan- en uit te schakelen en van kleur te veranderen. Op zijn tijd laat u geselecteerde verlichting knipperen. En als u even weg bent, laat u alleen de voor buiten zichtbare sfeerverlichting branden. Mooi bijkomend voordeel, al die LED  en gedimde verlichting is ook nog eens energiezuinig!

3. Stel een kerstplaylist in en swipe om deze te starten

Maak een kerstplaylist aan in uw Spotify account. Stel een scene in waarmee u deze met één druk op de knop of een swipe over uw scherm kunt starten. Direct gezellig en heel handig als er bezoek is.

4. Zet uw verwarming zachter bij bezoek

Als u bezoekers heeft kan het snel warm worden in huis, zeker als u ook kaarsen aan heeft staan. Stel uw verwarming zodanig in dat deze kort nadat u uw bezoek verwacht een graad of twee lager komt te staan en laat deze automatisch uitschakelen wanneer uw normale comfort temperatuur is bereikt. Zo blijft het voor iedereen aangenaam in huis.

5. Alle verlichting in ‘slapen’ scene

Zet alle additionele verlichting in uw ‘welterusten’ scene, waarmee u met een druk op de knop alle verlichting uitschakelt als u gaat slapen. En eventueel daarmee het alarm in. U kunt zo uw bed in duiken zonder dat u zich, als u moe bent aan het einde van de avond, nog druk hoeft te maken of u goed heeft afgesloten en of alles wel is uitgeschakeld.

6. Kerstverlichting als inbraakpreventie

En mocht u de kerstdagen bij vrienden of familie doorbrengen, dan gebruikt u de verlichting als inbraakpreventie. Door een variërend schema in te stellen geeft u de indruk dat u thuis bent wat mogelijke inbrekers afschrikt.

Fijne en slimme kerstdagen!  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *