Enthousiast over de mogelijkheden van smart home.
Funliving > Blog > Scenes en How To > BeveiligingFAQ > Scene Fibaro push bericht als raam open staat

Scene Fibaro push bericht als raam open staat

Doel van de scene

Het doel van de scene is om een waarschuwing te geven door middel van een push notificatie op uw telefoon indien er nog een raam openstaat als u uw woning verlaat. De scene triggert op basis van het activeren van uw Fibaro alarm. U kunt de scene ook handmatig triggeren, of op basis van uw locatie.

Benodigdheden

 • Raam met deur-raamsensor
 • Variabele die aangeeft of er iemand thuis is
 • Notificatie ingesteld in het notificatie panel
 • Variabele die aangeeft of iemand thuis is

  Om deze scene te triggeren gebruiken we een algemene variabele die aangeeft of er iemand thuis is. Als de variabele op ‘0’ staat, dan is er niemand thuis. Als de variabele op ‘1’ staat dan is er wel iemand thuis. U kunt een automatische of handmatige scene gebruiken om deze variabele in te stellen op het juiste moment. In dit voorbeeld kijk ik of de deur-raamsensor van de voordeur ‘armed’ is, om na te gaan of het alarm is geactiveerd. Deze scene kunt u hieronder vinden.

  Ga naar panels > variables panel, en kies daar voor ‘Add new’. Maak de variabele ‘IemandThuis’ als volgt aan:

  Variabele IemandThuis

  Notificatie instellen in het notificatie panel

  Om de push notificatie aan te maken gaat u naar panels > notifications panel. Kies daar voor ‘Add new’. Maak de push notificatie als volgt aan:

  Deur raam notificatie

  Block scene voor het sturen van de push notificatie

  Maak een nieuwe scene aan. Kies hiervoor voor Scenes > Add scene > Block scene. Geef uw scene een naam, en zorg ervoor dat ‘Run Scene’ op ‘Automatic’ staat in het ‘General’ tabblad. Maak verder de scene als volgt aan:

  Zorgen dat de IemandThuis variabele op ‘0’ gaat als u het alarm activeert

  Om ervoor te zorgen dat de IemandThuis variabele de juiste waarde krijgt voor het controleren van het raam als u weggaat, kunt u deze waarde laten aanpassen door het activeren van uw alarm. Maak hiervoor bijvoorbeelde de volgende scene aan:

  Dit zorgt ervoor dat uw systeem weet dat u niet thuis bent als u via het alarm panel een device ‘armed’, in dit geval uw voordeursensor. Vergeet niet andersom ook een scene te maken die IemandThuis weer op ‘1’ zet op het moment dat de voordeursensor ‘disarmed’ is.

  U kunt ook verschillende andere manieren gebruiken om aan te geven dat u niet thuis bent. Bijvoorbeeld door de variabele met een handmatige scene naar ‘0’ te zetten, of door deze op basis van uw locatie naar ‘0’ te wijzigen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *